Vandalizmus – fordított előjellel

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Európai Unió izraeli diplomáciai képviseletét vasárnap graffitikkel rongálták meg. A vandalizmusért egy jobboldali bevándorlásellenes aktivista és egy gyászoló anya a felelős.

Forrás: Emanuele Giaufret – Twitter

Az EU Ramat Gán-i irodájának bejáratára angol nyelven „A német pénz zsidókat öl” és az „EU takarodj” szöveget fújták.

A közösségi médiában megosztott videoklipeken Sheffi Paz, dél-Tel-Aviv-i bevándorlásellenes aktivista és Merav Hajaj, egy 2017-es jeruzsálemi gázolásos támadás során meggyilkolt rendőrnő anyja látható.

Paz a graffiti előtt állva azt mondja: „Állítsák le a terroristák támogatását, hagyják abba az illegális bevándorlás finanszírozását, és takarodjanak Izraelből”.

Hajjaj szintén látható a felvételen, ahogy a falra ragaszt egy papírt az „Álljatok le a gyermekeink gyilkosainak fizetésével” felirattal és azt mondja, „A pénzeteket zsidók gyilkolására használtátok. Terroristákat védtek.”

Az izraeli rendőrség közölte, hogy nyomozást indított vandalizmus vádjával, és kijelentette, hogy dolgozik az elkövetők elfogásán. Paz vagy Hajaj letartóztatásáról nem nyilatkoztak.

A rongálás után Paz Twitteren megosztott egy képet kettejükről vacsorázás közben azzal a szöveggel, hogy hamarosan jelentkeznek kihallgatásra az egyik helyi rendőrősön.

Az EU missziója szerint senki sem tartózkodott az irodákban a vandalizmus idején, mivel vasárnap zárva vannak.

„Ez az EU és személyzetének megfélemlítését célzó esemény sajnálatos, és el kell ítélni,” nyilatkozták, hozzátéve, hogy kapcsolatba léptek a rendőrséggel és a Külügyminisztériummal annak érdekében, hogy „végrehajtsák a megfelelő biztonsági intézkedéseket”.

Teljes cikk

[popup][/popup]