Válasz Navracsics úrnak kurucinfo-ügyben

Írta: Lázár György/Galamus.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

lazar-gyorgy

Lázár György

Tisztelt Navracsics Tibor Úr!

Köszönettel vettem, hogy a Galamuson is megjelent írásomra „Nyílt levél Navracsics Tibornak kurucinfo-ügyben” személyesen válaszolt. Ezt írta:

Tisztelt Lázár Úr!
Figyelmesen, többször is elolvastam a hozzám intézett nyílt levelét. Abban egyetlen kérdést sem találtam.
Tisztelettel:
Navracsics Tibor

Itt az Egyesült Államokban mi is letöltöttük és figyelmesen meghallgattuk az Ön interjúját, amely március 3-án a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában hangzott el. (A mellékelt linken Ön is meghallgathatja.)

Ebben a riportban Ön azt állítja, hogy a kurucinfo ügyében Ön személyesen tárgyalt amerikai politikusokkal és hatóságokkal. Kérdésem az, hogy:

– Kivel? (név, beosztás)
– Mikor? (dátum, időpont)

Milyen kéréssel fordult az amerikai hatóságokhoz? (Milyen dokumentumokat adott át, és milyen írásos kérést továbbított a kuruc.info ügyében?)

Felhívnám a figyelmét arra, hogy az Egyesült Államokban a Freedom of Information Act keretén belül azt az információt kaptuk, hogy a kuruc.infóval kapcsolatban az amerikai hatóságok eddig semmilyen hivatalos kérést sem kaptak az Orbán-kormánytól. Ez ellentmond annak amit Ön a rádióinterjúban állított.

Navracsics_Tibor

Navracsics_Tibor

Nemcsak Ön állította azt, hogy az Orbán-kormány az amerikai hatóságokhoz fordult kurucinfo-ügyben, de korábban Kósa Lajos úr is így nyilatkozott, sőt, Szájer József úr amerikai kongresszusi kihallgatásának írásos anyagában is ez szerepel. Szájer úr személyesen azt írta nekem, hogy az Ön minisztériuma, a KIM tájékoztatását használta „a kuruc.info üggyel kapcsolatos bekezdés megszerkesztése során”.

Itt az Egyesült Államokban nem értjük, hogy miközben Ön az amerikai hatóságokat vádolja azzal, hogy nem lépnek a Kaliforniából működtetett kurucinfo ügyében, amerikai források szerint az Ön minisztériuma soha nem kérte a kurucinfo elleni amerikai eljárás megindítását. Sőt, tavaly március 15-én Ön személyesen állami kitüntetésben (Magyar Ezüst Érdemkereszt) részesítette a kurucinfo egyik szerzőjét, M. Szabó Imrét, aki „Hát nem, kedves Simon Peresz úr! Magyarország nem eladó!” című, a kurucinfón publikált antiszemita írásával hívta fel magára a figyelmet. Kérni fogja-e Ön a kitüntetés visszavonását?

Remélem kérdéseimre hamarosan választ kapok. Nem csupán a magyar, de az amerikai közvélemény és számos kaliforniai politikus is kíváncsi rá.

Szívélyes üdvözlettel

Lázár György

[popup][/popup]