USA: 14 milliárdos támogatás Izraelnek

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Antony Blinken amerikai külügyminiszter ma Izraelben tárgyal, mert szeretné elérni Izraelnél, hogy tartsanak „humanitárius szüneteket”, amikor el lehet juttatni a segélyeket a Gázai övezetbe, ezzel pedig elősegíthetnék a Hamász által fogva tartott túszok szabadon bocsátását is.

Blinken és Netanjahu egy korábbi találkozójukon

Blinken felszállás előtt azt nyilatkozta, az izraeli vezetőkkel arról szeretne beszélni, hogyan érdemes „megteremteni a tartós és fenntartható béke feltételeit, a fenntartható biztonságot az izraeliek és a palesztinok számára egyaránt. Konkrét lépésekről fogunk beszélni, amelyeket meg lehet és meg is kell tenni annak érdekében, hogy minimalizáljuk a Gázában élők kárait” – szemlézte a hírt a 444.hu.

Az amerikai képviselőház egyébként Blinken utazása előtt egy nappal, csütörtökön fogadta el a republikánusok indítványát, ami 14,3 milliárd dolláros támogatást nyújt Izraelnek. A Reuters azt írja, a forrást a szövetségi adóhatóság támogatásából vonnák el, és a költségvetésen belüli átcsoportosítással biztosítanák. A demokraták közül 12-en támogatták a republikánusok tervét, amit 2 republikánus ellenzett.

[popup][/popup]