Új szakgimnáziumot indít a Mazsihisz

Írta: mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) támogatásával és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában kezdi meg működését a BZSH új Külkereskedelmi Szakgimnáziuma.

A röviden „ külker giminek” hívott intézmény igazgatójával, Salusinszky Andrással a szakgimnáziumban induló, hiánypótló képzésekről beszélgettünk.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) megújulásra és nyitásra kész szemléletébe beleillik, hogy a – szövetség taghitközségeként működő – Budapesti Zsidó Hitközség(BZSH) fenntartásában létrejöjjön egy olyan világi iskola, amely a legmodernebb képzési feltételeket biztosítja hallgatóinak a kor kihívásainak megfelelő szakterületeken – nyilatkozta érdeklődésünkre Salusinszky András, akivel abból az apropóból beszélgettünk, hogy idén szeptembertől megnyitja kapuit egy új Külkereskedelmi Szakgimnázium Budapesten.

Az első évfolyam idén szeptemberben, azaz a 2018-2019-es tanévben indul a következő szakokon: államháztartási ügyintéző, idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző, kereskedelmi képviselő, kereskedő, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, műszaki informatikus, pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás), pénzügyi-számviteli ügyintéző, turisztikai szervező és értékesítő, üzleti szolgáltatási munkatárs, vállalkozási- és bérügyintéző, valamint vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző.

A nappali tagozat heti 31 tanórás elfoglaltságot jelent, míg az esti- és a levelező tagozaton az órákat tömbösítve tartják várhatóan heti két vagy három délutáni alkalommal. Nappali tagozaton a következő diákkedvezményeket biztosítják: diákigazolvány, tb-ellátás, családi pótlék, kollégiumi elhelyezés.

Salusinszky András, az új intézmény igazgatója elmondta: a Heisler Andrással, a MAZSIHISZ elnökével, Ács Tamással, a BZSH elnökével és Kunos Péterrel, a MAZSIHISZ és a BZSH ügyvezető igazgatójával folytatott tárgyalások során formálódott ki a szakgimnázium profilja. Mint mondta, nem kívánnak a Scheiber Sándor Iskola konkurenseként föllépni, így az említett vezetőkkel abban maradtak, hogy az új iskola csakis legalább érettségivel rendelkező diákokat vár a nappali, esti- és levelező tagozatos képzéseire.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]