Új igazgató a Bálint Ház élén

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A mai napon igazgatót vált a JCC Budapest – Bálint Ház: Fritz Zsuzsa legendás vezetői szerepét Kenessei Marcell veszi át.

Fritz Zsuzsa és Kenessei Marcell Izrael budapesti nagykövetével, Yacov Hadas Handelsmann-nal a Bálint Házban (Képünk illusztráció)

A hírt a mazs.hu tette közzé.

“Zsuzsa 25 éve kötődik a Bálint Házhoz és 15 éve vezeti azt. Marcell korábban a Centropa Alapítvány vezetője volt, de január óta már a JCC Budapest – Bálint Ház vezetőségében dolgozik.

Zsuzsa folytatja szakmai útját az informális zsidó oktatás területén, ahol senki sem tud versenyezni tanítási módszerével, amely egyedi márkává vált 25 éves szakmai pályafutása alatt. Számos fontos közösségi intézményen hagyta ott a kézjegyét: kezdve a Forrás Központtal, majd a Bálint Házban, a Szarvasi Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor ifjúsági vezetőképző tréningjein, a Lauder-iskolában és a Haver Alapítványban is meghatározó szerepeket töltött be.

Ötletes és kreatív oktatóként és vezetőként Frici a magyar zsidó közösség egyik legismertebb tagja, aki képviseli a társadalmi befogadás, az egyenlőség, a nyitottság és az egymás elfogadásának eszméjét. Vezetése alatt a JCC Budapest – Bálint Ház a nyitott ajtók otthona lett mindenki számára.

A MAZS Alapítvány szeretettel köszöni a munkáját, és sok sikert kíván neki az elkövetkező feladataihoz, amelyeket elsősorban a Zsidó Tudásközpont kialakításában fog megtalálni.

Sok sikert kívánunk Marcellnek is, aki a közösségi ház vezetésének bonyolult kihívását vállalta magára.

Egyúttal köszönet jár a JCC Budapest minden dolgozójának is, hiszen a Bálint Ház sikere a benne dolgozó minden kolléga lelkiismeretességének és elkötelezettségének eredménye.” – zárul a közlemény.

[popup][/popup]