Új előítélet nyugaton: a rendőrök a zsidók bábjai

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az erőszakszervezetekben sokan a “zsidó hatalom” eszközét látják. Ennek oka a zsidó intézmények körüli rendőri jelenlét és különböző összeesküvés-elméletek.

Francia rendőrök zsidó intézményeket őriznek

Youssef Tihla, egy Franciaországban élő, 29 éves muszlim férfi áprilisban két rendőr közé hajtott autójával Combes-ban – ismerteti a zsido.com magyar nyelven a Times of Israel cikkét. A merénylet előtt megfogalmazott leveléből kiderült, hogy a “palesztin ügy” támogatását akarta kifejezni tettével. Célpontjai azonban nem zsidók vagy izraeliek voltak, hanem szándékosan rendőrökre támadt. A francia rendőrség és antiszemtizmus ellen küzdő szervezetek szerint egyre gyakrabban azonosítják a rendőröket és más biztonsági szervezetek tagjait a “zsidó háttérhatalommal”, melyre Tihla támadása is jellemző példa.

“A rendőrök és a zsidók antiszemita összemosása új jelenség, mely összeesküvés-elméletekre támaszkodik és erőszakos támadásokhoz vezet. Nemcsak a zsidókra veszélyes, hanem Franciaország törvényes rendjére is” – mondta Sammy Ghozlan, egykori rendőr, a BNVCA antiszemitizmus-ellen küzdő szervezet alapítója. “A rendőri brutalitás vádja, George Floyd halála és az Egyesült Államokban zajló zavargások csak szítják az indulatokat” – tette hozzá. Ghozlan azt is elmondta, hogy a kilencvenes években, amikor rendőrként szolgált, soha nem tapasztalt antiszemitizmust.

A rendőri erőszak és rasszizmus ellen rendezett franciaországi tömegdemonstrációkon gyakran felhangzik a “mocskos zsidó” rigmus, miközben a jobboldali ellentüntetők az “igazságot a fehérellenes bűncselekmények áldozatainak” feliratú transzparenseket tartanak fel. Pedig az ellentüntetők nem zsidók, ráadásul szélsőjobboldali csoportok tagjai, akik szintén gyűlölik a zsidókat.

A baloldali demonstrálók azzal is megvádolják Izraelt, hogy ott képzik ki a francia rendőröket a kisebbségek elnyomására. Ez a vád egyébként az Egyesült Államokban is gyakran elhangzik a fekete közösségek részéről. “A zsidók és a biztonsági erők felcserélhetősége és az ellenük megnyilvánuló erőszak először 2012, Toulouse-ban jelent meg, amikor Mohammed Merah három katonát, majd négy zsidót lőtt agyon egy iskola mellett. A dzsihádista merénylő szintén a “palesztin ügyet” nevezte meg tette kiváltó okaként. A 2015-ben egy párizsi kóser élelmiszerboltban négy zsidóval végző terrorista szintén megölt egy rendőrt egy nappal korábban. Ő is a palesztinokra hivatkozott.

2018-ban Saint-Quentinben egy támadó legyűrt egy rendőrt és arra kényszerítette, hogy csókolja meg a lábát. “Egy AK-47-sel végzünk veled, majd egy pincébe hajítunk, ahogy a zsidó Halimivel is tettük”- fenyegette meg. Ilan Halimit még 2006-ban gyilkolta meg Párizs közelében a “Barbárok Bandája” nevű bűnszövetkezet, mert hozzátartozói nem tudták kifizetni az érte követelt váltságdíjat.

Teljes cikk

Címkék:antiszemitizmus, Nyugat-Európa, rendőrség

[popup][/popup]