Törley Kata, a honi pedagógustüntetések egyik vezéralakja izraeli tüntetésen mondott beszédet

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Törley Kata, a Tanítanék pedagógusmozgalom egyik vezetője az Izraelinfo meghívására Izraelben járt, ahol megbeszéléseket folytatott a helyi civil ellenálló mozgalom vezetőivel, és beszédet mondott egy tüntetésen. Többek között így fogalmazott:

Törley Kata

“Ti azt kiáltjátok, “ha nincs demokrácia, nincs egészség”, és nálunk már tényleg összeomlott a közegészségügy – egy egyszerű vizsgálatra is hónapokat kell várnunk, aki kezelést akar, a magánszolgáltatókhoz fordul. Fizet vagy meghal.

Ne hagyjátok, hogy veletek is ez történjen!

Azt kiáltjátok, “ha nincs demokrácia, nincs akadémia”. Magyarországon felszámolták az akadémiai szabadságot, az Európai Unió pedig már nem ad ösztöndíjat az egyetemeknek, mert az egyetemeket a politikusok alá rendelték.

Ne hagyjátok, hogy veletek is ez történjen!

A 10 millió magyarból közel egymillióan elhagyták Magyarországot. Sok nagyszülő már csak képernyőn látja az unokáit. A kormányzati pályázatokon Orbán rokonai és barátai nyernek, az élelmiszerárak több mint 40 százalékkal nőttek az elmúlt évben.

Ne hagyjátok, hogy veletek is ez történjen!

Hajléktalannak lenni bűncselekmény, az abortuszt akaró nőket arra kötelezik, hogy meghallgassák magzatuk szívverését, mielőtt meghoznák a döntést. Könnygázt vetnek be a tiltakozó diákokkal szemben, a tiltakozó tanárokat megfélemlítik, kirúgják, miközben elképesztő méretű a pedagógushiány. Saját anyagi és hatalmi érdekeik szerint módosítgatják a törvényeket és az alkotmányt.

Ne hagyjátok, hogy veletek is ez történjen!”

‏צפו בנאום של קטה טורלי ‏ Kata Törley ‏ממובילות המחאה בהונגריה! שנאמה הערב בהפגנה במודיעין 10.6.23

Uploaded by Hafganot Modiin on 2023-06-10.

[popup][/popup]