Tiltott tüntetés miatt tartóztattak le több tucat embert a Capitoliumban

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Capitolium épületében több tucat palesztinpárti tüntetőt tartóztattak le az amerikai törvényhozás biztonságáért felelős rendőrök kedden. A tüntetőket a New York Post közlése szerint Linda Sarsour demokrata kongresszusi képviselő vezette.

A hatóság (US Capitol Police) közleménye felhívta a figyelmet arra, hogy előzetes információk voltak arról, hogy a csoport látogatóként jut be a Capitolium épületébe, ahol tiltakozásba kezd. A palesztinpárti tüntetők a törvényhozás főépületének kupolája alatti térben az izraeli hadműveletek során meghalt gázaiakra cipőik eldobálásával hívták fel a figyelmet.

A közlemény arra is kitér, hogy az előzetes információk nyomán megerősítették a rendőrségi jelenlétet az épületben, és akkor léptek közbe, amikor a csoport átlépte a törvény határait, vagyis elkezdte demonstrációját.

Az Egyesült Államokban törvény tiltja a tüntetést a kongresszusi épületeken belül.

A rendőrök mintegy 60 embert vettek őrizetbe, aki a felszólításra sem hagytak fel a törvénysértéssel. A csoport tagjai ellen gyülekezés, intézmény működésének akadályozása és rendzavarás miatt indult eljárás.

MTI

 

[popup][/popup]