Fegyveres terrortámadás Jeruzsálem óvárosában, egy halott, négy sebesült

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Fegyveres terrortámadásra került sor vasárnap délelőtt Jeruzsálem óvárosában, a Siratófal közelében, közölte a rendőrség.

A terrorista (Forrás: twitter)

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezethez köthető 42 éves terroristát, Suafat-menekülttábor lakosát a biztonsági erők lelőtték és megölték – írja az ujkelet.live. A területet lezárták és fokozták a biztonsági erők jelenlétét.

A Hamász vállalta a felelősséget a terrortámadásért, mondván, a fegyveres, Fadi Abu Sachidam a Suafat-menekülttáborban a csoport egyik vezetője volt.

,,A terrorista Kelet-Jeruzsálemből érkezett az óvárosba, és tüzet nyitott a járókelőkre” – nyilatkozta a helyszínre érkező Kobi Sabtáj országos rendőrfőkapitány. ,,A rendőrök több irányból 32 másodpercen belül reagáltak az incidensre és ártalmatlanították a terroristát. Kétségtelenül súlyos incidensről van szó, a rendőri intézkedés megelőzte a további sérüléseket.”

A támadásban öt személy sérült meg, egy kritikus, egy súlyos, egy közepesen súlyos és két könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszíni ellátást követően a mentősök a Hadasza, Sáárei Cedek és az Ein Kerem kórházakba szállítottak őket.

A harmincas éveiben járó válságos állapotban lévő áldozatot a kórházba érkezése után röviddel halottnak nyilvánították.

A média szerint az elhunyt és a súlyos és közepesen súlyos állapotban lévő személy (egy rabbi) civilek, a két könnyű sérült pedig harmincas éveikben járó határrendész.

,,Súlyos incidens történt itt, egy terrorista, aki mindennap idejött imádkozni a Templom-hegyre, ma úgy döntött, hogy felfegyverkezve jön, tüzet nyitott, és sajnos megölt egy embert és megsebesített másokat. Másodperceken belül két rendőrnő jött fel alulról, és tüzet nyitottak rá. Ezzel egy időben határrendészek jöttek felülről, és szintén rálőttek” – nyilatkozta Omer Barlev közbiztonsági miniszter a helyszínen, hozzátéve, hogy a terrorista felesége három napja külföldre menekült, és az egyik fia is külföldön tartózkodik.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató arról számolt be, hogy bár a rendőrség kezdetben azt gyanította, hogy két terrorista érkezett a helyszínre, egyikük egy Beretta M12-es fegyverrel tüzet nyitott a civilekre és egy határrendészeti állásra és ártalmatlanították, a másik pedig elmenekült, a vizsgálat kizárta egy második terrorista jelenlétét.

A Hamász szóvivője így kommentálta az esetet: ,,Ez egy hősies támadás Jeruzsálemben. Ez a város addig folytatja a harcot, amíg ki nem űzi az idegen megszállót.”

Egy héten belül ez volt a második terrortámadás.

Szerdán kora este késes terrortámadásra került sor Jeruzsálem óvárosában a Damaszkusz-kapu területén.

A terrorista az Ateret Kohanim jesiva közelében megkéselt két határrendészt. A harcosok és egy civil biztonsági őr tüzet nyitott a támadóra és ártalmatlanította.

[popup][/popup]