Télre bezár a Rabbiképző-Zsidó Egyetem – takarékoskodnak

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A hamarosan kezdődő fűtési szezon idejére ideiglenesen bezár az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) Scheiber Sándor utcai épülete, a személyes jelenlétet igénylő oktatás az Izraeli Kulturális Intézetben (IKI) zajlik majd körülbelül jövő márciusig.

Balázs Gábor rektorhelyettes

dr. Balázs Gábor általános rektorhelyettes tájékoztatta erről a nyilvánosságot a fenntartó Mazsihisz honlapján.

A szukoti ünnepek után, azaz jövő héttől már nem lesz oktatás az OR-ZSE épületében takarékossági okok miatt, így a fűtési szezon idejére az intézmény hallgatóit és tanárait az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) Paulay Ede utcai épülete fogadja be.

Egyes órákat online formában tartanak majd, de vannak olyan képzések, amelyek esetében elengedhetetlen a személyes jelenlét. Ezek közé tartozik a kántorképzés vagy az egyházi/felekezeti közösségszervező képzés, ahol fontos a szervezetfejlesztő tréning szerepe –, ezek a képzések tehát továbbra is személyes formában zajlanak majd az IKI épületében.

Hozzátette: pontos dátumot nem lehet mondani arra, hogy az oktatás mikor kezdődik újra az OR-ZSE épületében, de feltehetően valamikor jövő márciusban, a fűtési szezon lezárultával.

[popup][/popup]