Teherán és Budapest testvérvárosokká váltak

Írta: Káply Mátyás / kitekinto.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Mohammad Baqer Qalibaf teheráni és Tarlós István budapesti polgármester hétfőn írták alá a megállapodást, adta hírül az IRNA iráni hírügynökség.

Az ünnepélyes ceremónián Teherán polgármestere elmondta, hogy a megállapodás a két állam, kiváltképp a fővárosok közti együttműködés kezdetét jelenti olyan területeken, mint turizmus, kultúra, gazdaság és energia.

TeheranMohammas Baqer Qalibaf aggodalmát fejezte ki a környezeti károk miatt, amely Teheránban is problémát jelent, és hangsúlyozta, hogy a más nagyvárosokkal való együttműködés, illetve a technológiai ismeretek cseréje révén nagyobb hatékonysággal védhető a környezet. Kiemelte, hogy az önkormányzatok nagyon fontos szerepet játszanak a környezetvédelemben.

A világ nagyvárosaival való kapcsolatok fejlesztése a testvérvárosok keretein belül a teheráni önkormányzat fő prioritásai közé tartozik, mondta Qalibaf polgármester, aki továbbá hangot adott azon véleményének is, miszerint a világ nagyvárosai és fővárosai között szorosabb kapcsolatot kellene kiépíteni.

A teljes cikk itt olvasható.

 

[popup][/popup]