„Te mocskos zsidó kutya ügyészkorcs!”- megfenyegették az írót

Írta: hirosveny.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

KECSKEMÉT | Életveszélyes fenyegetést kapott privát e-mail címére a holokauszt kecskeméti eseményeit feldolgozó dokumentumregény szerzője, Benczúr Csaba. Gyors nyomozással azonban a rendőrök megtalálták a fenyegetőzőt.

Benczúr Csaba

Benczúr Csaba (jobbra) és Róna Tamás kecskeméti rabbi a könyv bemutatóján, 2013 decemberében

 

„Te mocskos zsidó kutya ügyészkorcs! nyomd el magad a dokumentum regényeddel együtt, mint a cigicsikket! mert ha mi nyomunk el, bíborfoltot fogsz hagyni a fekete flaszteren! vigyázz, mert a regényed tényleg regény lesz! jegyezd meg, nem volt holokauszt! de lesz! mindent elsöprő soá.. halál a zsidókra! halál a globális zsidóságra! kortól, nemtől teljesen függetlenül! kegyetlen kínhalál! halál…” – ezt az anonim üzenetet kapta Benczúr Csaba saját e-mail címére…

Mint a Hírös Holokauszt szerzője elmondta: miután október 1-jén elindult a kecskeméti gimnazisták körében a holokauszt helyi történéseit bemutató előadássorozata (amelynek során a diákok megkapják az ő könyvét is), és erről megjelent a cikk a Petőfi Népében, illetve a Baon.hu-n, azután nem sokkal, egész pontosan október 3-án kapta a minősíthetetlen fenyegető e-mailt.

– Hajnalban küldte az illető a levelet, én este olvastam el. Beleizzadt a tenyerem, megijedtem, mert ez valóban félelmet keltő üzenet – emlékezik az író. Aki komolyan vette a fenyegetést, és a hatóságokhoz fordult. Mivel ügyészként dolgozik, hivatalból egyébként is jelentenie kellett az esetet.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói – anonimitása ellenére – gyorsan nyomára akadtak a fenyegetőzőnek. Információink szerint egy budapesti férfiról van szó.

A teljes cikk itt olvasható.

 

[popup][/popup]