Távozik Izrael budapesti nagykövete, új nagykövet érkezik

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

“Köszönöm Fares a két év kemény munkádat, az együttműködést és a barátságod…

A távozó Fares Saeb és Yossi Amrani

…A boldog pillanatokban, a személyes kihívásokkal teli időkben, családtagok elvesztésében nemcsak kolléga, de barát is voltál. Sok erőt és kitartást kívánok neked, Monának és a gyerekeknek. Bízz magadban!” – fogalmazott Yossi Amrani Izrael budapesti nagykövete búcsúszavaiban, melyet a követség facebook-oldalán tettek közzé.

A nagykövet, az első beosztott Fares Saeb és egy attasé távozik, s egy év fizetés nélküli szabadságra megy a hazai public relations munkatárs. A konzul változatlan marad – erősítette meg a hírt a nagykövetség ugyanott.

A neokohn.hu értesülése szerint Jakov Hadasz-Handelszman lesz Izrael új budapesti nagykövete.

Jakov Hadasz-Handelszman

Hadasz-Handelszman Tel-Avivban született, és a Zeitlin vallásos középiskolában tanult. IDF-szolgálatát követően a külügyminisztériumhoz csatlakozott, és különböző posztokat töltött be az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Törökországban, Katarban és Jordániában. 2011-ben Izrael EU-s követévé nevezeték ki Brüsszelbe, 2012-től a zsidó állam németországi nagykövete volt, 2018 januárjától pedig Izrael Fenntarthatósági és Klímaváltozás-ügyi különleges nagykövete lett.

Az izraeli külügy kinevező bizottsága tegnap nevezte meg őt mint Izrael új magyarországi nagykövetét, ám ezt még az izraeli kormánynak is jóvá kell hagynia. A budapesti izraeli nagykövetség a lap értesülését nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

[popup][/popup]