Tarlós a DK-ról: “így jár az… aki a mi megváltónkat a rabbik előtt nevezi megváltónak”

Írta: hvg.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Demokratikus Koalíció (DK) tagjai leginkább az Ószövetséget szokták forgatni – mondta Tarlós István budapesti főpolgármester a Hír Tv-ben az ellenzéki párt hajléktalankérdéssel kapcsolatban kiadott közleményére reagálva.

tarlosA Demokratikus Koalíció (DK) tagjainak vallási hovatartozásával kapcsolatban tett egy megjegyzést csütörtök este a Hír Tv-ben Tarlós István budapesti főpolgármester, aki a hajléktalankérdés kapcsán idézte fel az ellenzéki párt közleményét.

“Én is olvastam ma a… hogy hívják a Gyurcsány-féle formációt? Demokratikus Koalíció, ugye? Gy. Németh Erzsébet egykori fővárosi szocialista képviselőtársam nyilatkozott, és egy idézettel kezdte a nyilatkozatát, hogy ‘boldog, aki a nyomorultra gondol, a veszedelem napján megmenti azt az Úr’. A Zsoltárok Könyvéből idézett. Most egy dolog, hogy nekik ha felcsapják időnként a Bibliát, miért mindig az Ószövetségnél nyílik kizárólag ki, de most erről nem akarok semmit sem mondani” – mondta Tarlós.

“Ráadásul én hiszek az Úrban, igaz, hogy én az Újszövetséget szoktam gyakrabban olvasni, de én is olvasom az Ószövetséget is. Először is nem kell ez a farizeus magatartás. Rosszul alkalmaznak ötletszerűen kiollózott idézeteket, hát így jár az, aki egy darabig bérmálkozik, meg aki a mi megváltónkat a rabbik előtt nevezi megváltónak, annak talán ritkábban kellene ötletszerűen ollóznia a Bibliából, de ez az ő gondjuk” – tette hozzá.

[popup][/popup]