Tamimi: Minden palesztin pofozzon izraeli katonákat!

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A Middle East Media Research Institute (MEMRI) által csütörtökön közzétett videón a tinédzser provokátor Ahed Tamimi minden palesztint izraeli katonák pofozására buzdít.

 

MEMRI on Twitter

Palestinian Activist Ahed Tamimi: We Should Always Slap Israeli Soldiers Whether They Did Anything or Not https://t.co/sT6rQwA6Az

A 17 éves Ahed július végén szabadult a börtönből, miután decemberben őrizetbe vették egy izraeli katona felpofozásáért és lökdöséséért Nebi Szalehban. Az incidenst videófelvétel örökítette meg.

A tinédzser palesztin ikonná vált, miután letartóztatták decemberben, szabadulása óta tapasztalatait európai és közel-keleti turnékon hirdeti.

“A világot nem kéne sokkolnia vagy meghökkentenie, hogy egy palesztin felpofoz egy [izraeli] katonát. Mindannyiunknak katonákat kéne pofozni, nem csak nekem. Amit tettem, az egy rendszeres dolog kéne legyen. Mindig fel kéne pofozzuk a katonákat, bárhol is legyenek,” – mondta Tamimi október elején egy tunéziai rádióban a MEMRI által készített fordítás szerint.

Tamimi egyenesen azt állította, hogy az izraeli katonákat fel kell pofozni függetlenül attól, hogy csináltak valamit vagy sem.

“Megszállták a földünket, és kisgyerekekre lőnek, és otthonokat és embereket vesznek célba,” – állította. “Mindenkinek pofoznia kéne a katonákat.”

A rádiós interjúban Tamimi megfogadta, hogy “folytatja a mártírok útját”, és kijelentette, hogy készen áll arra, hogy meghaljon “Palesztina felszabadítása érdekében”.

Egy másik tunéziai TV-nek adott interjúban Tamimi elutasította a kétállami-megoldást, és megígérte, hogy a palesztinok jelenlegi nemzedéke nem fogja követni ezt az utat, inkább egy izraeli szomszéd nélküli palesztin államért fog harcolni, és “Palesztina teljes egészének felszabadítására” szólított.

Címkék:Ahed Tamimi, pofozkodás

[popup][/popup]