Szívritmusszabályozót kapott Netanjahu

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szívritmusszabályzót kapott Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, akit továbbra is megfigyelés alatt tartanak egy Tel-Aviv környéki kórház szívosztályán – közölték vasárnap orvosai.

Benjamin Netanjahu

A beültetés zökkenőmentesen, komplikációk nélkül zajlott. Nincs életveszélyes állapotban, jól érzi magát, és visszatér a napi rutinjához – mondta Roj Bejnart, aki a Sheba Medical Center ritmuszavar-központját vezeti.

Netanjahu egy hete kapott szívmonitort, miután kórházba került, mert szerinte kiszáradt, amikor a Galileai-tónál nyaralt anélkül, hogy megfelelően védekezett volna a hőhullám ellen. A 73 éves vezetőt szombat este sürgősen behívták, miután „átmeneti ritmuszavart” észleltek nála – mondta Bejnart.

A beültetés előtt egy videón Netanjahu kijelentette: Remekül érzem magam, de hallgatnom kell az orvosaimra.

Netanjahu irodája vasárnap közölte, hogy várhatóan még a nap folyamán hazaengedik. Közben elhalasztották a kormánykabinet heti ülését.

Netanjahu, tavaly október elején, néhány héttel az országos választások megnyerése előtt megbetegedett az őszi zsidó ünnep, a jom kipur (engesztelés napja) idején tartandó böjt idején, és rövid időre kórházba került. (MTI)

[popup][/popup]