„Szívj füvet, ölj zsidót, úszd meg a tárgyalást!”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Több ezren tiltakoztak az Eiffel Torony előtti Trocadéro téren Párizsban, miután a francia legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy Sarah Halimi gyilkosát nem állítják bíróság elé.

A tiltakozásról az Euronews tudósított.

Mint arról már több ízben írtunk, a 65 éves Sarah Halimit 2017-ben ölte meg Párizsban 27 éves szomszédja, Kobili Traore, aki betört az asszony lakásába, súlyosan bántalmazta, majd “Allahu Akbar” kiáltással lehajította áldozatát az erkélyről.

Halimi meggyilkolása óta Traore pszichiátriai kezelésben van, és a döntés után is ott marad.

A francia Semmítőszék szerint bizonyított az antiszemita indíték, azonban a gyilkosnak nincs büntetőjogi felelőssége, mivel “delíriumos állapotban” ölte meg az idős asszonyt.

“Szívj füvet, ölj zsidót, úszd meg a tárgyalást, távozz szabadon” – állt egy tiltakozó táblán. “Be van tépve az igazságszolgáltatás?” – teszik fel a kérdést egy másikon.

Zsidó szervezetek és antiszemitizmus ellen küzdő egyesületek is igazságot követeltek Sarah Haliminek. Szerintük a döntésnek rossz üzenete van a zsidó származású francia állampolgárok felé.

Az ítéletre válaszul a Combat Anti-Semitism (CAM) nevű mozgalom (CAM) globális közösségi média kampányt indított a francia bíróság „felfoghatatlan döntése” ellen, amely biztosítja, hogy Sarah Halimi brutális antiszemita gyilkosa soha ne kerüljön az igazságszolgáltatás elé.

Címkék:Sarah Halimi, tiltakozás, tüntetés

[popup][/popup]