Szíria – Izrael újabb légicsapást mért damaszkuszi és homszi katonai célpontokra

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Izraeli harci repülőgépek rakétatámadást intéztek vasárnap néhány szíriai katonai célpont ellen Damaszkusz külterületén és Homsz városában, a légicsapásban legalább négy szíriai polgári személy meghalt és további 21 ember megsebesült – jelentette a szíriai állami média.

Izraeli harci repülőgép (Fotó: David Silverman / Getty Images)

A szíriai hadsereg nem sokkal éjfél után azt közölte, hogy a légvédelem szembeszállt a libanoni légtérből indított támadással.

Az izraeli védelmi erők szóvivője szokás szerint nem volt hajlandó kommentálni a katonai akcióról szóló híreket.

Az al-Ikbarija elnevezésű szíriai állami médium jelentése szerint a fővárostól délre fekvő Szanaja településen négy ember, köztük egy csecsemő halálát okozta “a cionista agresszió”, és további 21 a sebesültek száma.

A SANA állami hírügynökség arról is beszámolt, hogy a szíriai légvédelem lelőtt több támadó rakétát.

Izrael az elmúlt években hasonló támadások százait hajtotta végre Szíria területén lévő célpontok ellen, amelyek ősellensége, Irán és az Iránnal szövetséges libanoni Hezbollah mozgalom kezén vannak. Az izraeli vezetés ezt a két erőt az ország határaira leselkedő legnagyobb veszélynek tartja.

Irán és a Hezbollah Bassár el-Aszad szíriai elnök erői oldalán harcol a szíriai polgárháborúban, s Izrael szerint ők ketten Szíriát egy Izraellel szembeni új fronttá próbálják változtatni. (MTI alapján)

[popup][/popup]