Színészek kerestetnek – héberül és magyarul beszélő férfiak és fiúgyermekek jelentkezését várják

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Készülő filmhez keresnek profi és amatőr színészeket.

Az Ulab filmproduceri iroda felhívását közöljük:

“Kevés magyar film játszódik a pesti zsidó diaszpóra berkein belül, ezért is ígérkezik hiánypótló alkotásnak a Lefkovicsék gyászolnak című augusztusban forgó nagyjátékfilm. Breier Ádám első nagyjátékfilmje a családi traumák és feloldások témáját vizsgálja, méghozzá egy olyan család bemutatásával, ahol a családfő, Tamás egy fanatikus bokszedző és fia, Iván pedig egy Izraelben élő ortodox zsidó már évek óta nem beszélt egymással. Apa és fia viszonyáról talán az árul el a legtöbbet, hogy Tamás még soha nem találkozott az unokájával. Ez valószínűleg így is maradna még sokáig, ha Zsuzsa, Tamás hőn szeretett felesége meg nem halna, és Iván be nem jelentené, hogy rossz viszony ide vagy oda, ő pedig beköltözik Tamáshoz és shivát fog ülni. Tamásnak egy feltétele van, fia csak akkor jöhet, ha az unokáját Ariel-t is hozzá magával.

Az alkotók számára végtelenül fontos, hogy a családi ügyekről, megváltoztathatatlan dinamikákról humorral és elfogadással beszéljenek, és ezzel is megmutassák, hogy igenis van remény. Éppen ezért a Lefkovicsék gyászolnak műfaját tekintve pesti zsidó humorral megtöltött dramedy.

Ehhez az alaptörténethez keresnek szereplőket, héberül és magyarul beszélő férfiak és fiúgyermekek jelentkezését várják.

A nagyjátékfilm kiemelt szerepére egy 30–40 év körüli, magyarul folyékonyan és héberül minimum alapszinten beszélő férfit keresnek, lehet színész, vagy színészi ambíciókkal rendelkező amatőr is a jelentkező. A másik kiemelt szerepre egy 6–10 év közötti fiúgyermeket várnak, akinek az anyanyelve héber, de emelett beszél magyarul vagy angolul. A tervezett forgatási időpont és helyszín Budapest, 2022 augusztusa.

A felhívásra a következő módon lehet jelentkezni: Küldjön egy 1–2 perc hosszúságú bemutatkozó videót a [email protected] címre. A rendező kéri, hogy a jelentkező a videójában héberül és magyarul is mondjon néhány mondatot. A videó bármilyen formában csatolható, vagy fájlküldővel is küldhető, az e-mailben pedig nevet, életkort, lakóhelyet és telefonszámot kérnek feltüntetni.”

[popup][/popup]