Szijjártó: mindig fel fogunk lépni az Izrael-ellenes politikával szemben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Mindig fel fogunk lépni a nemzetközi szervezetekben az Izrael-ellenes kritikával szemben, mindig fel fogunk lépni az Izrael-ellenes politikával szemben és mindig ki fogunk állni amellett, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát a terroszervezetekkel és azok támadásaival szemben – írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt követően közölte mindezt, hogy telefonon beszélt Jaír Lapid izraeli kollégájával, akivel először még 2013-ban találkozott. Akkor az izraeli külügyminiszter még pénzügyminiszter volt, ő pedig miniszterelnökségi államtitkár – idézte fel a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter azt írta: Jaír Lapid “köszönetet mondott nekem az Izrael melletti folyamatos kiállásunkért én pedig arról biztosítottam őt, hogy Izrael továbbra is számíthat ránk”.

Mint írta: abban maradtak, hogy minél előbb igyekeznek összehozni egy személyes találkozót és reményét fejezte ki, hogy hamarosan vendégül láthatja az izraeli külügyminisztert Budapesten.

MTI

[popup][/popup]