Szijjártó figyelmeztette Iránt?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A háborús helyzet eszkalációját meg kell akadályozni – többek között erről is beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter iráni kollégájával telefonon vasárnap.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán közölte: az egyre kétségbeejtőbb közel-keleti helyzetről telefonon egyeztettek Irán külügyminiszterével, Hoszein Amirabdollahiánnal.

“Megerősítettem kollégámnak, hogy mi a terrorizmust határozottan elítéljük és nem szeretnénk, ha tovább súlyosbodna a helyzet a Közel-Keleten. Elmondtam azt is, hogy a háborús helyzet eszkalációját meg kell akadályozni, s kifejeztem reményemet, hogy minden ország felelősségteljes viselkedést fog mutatni a következő napokban” – olvasható Szijjártó Péter Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter egy nappal korábban az izraeli külügyminiszterrel is egyeztetett, facebook közleménye szerint:

“Az imént telefonon egyeztettünk Eli Cohen kollégámmal, Izrael külügyminiszterével. Áttekintettük a rendkívül elszomorító helyzetet, Izraelnek ugyanis egy aljas terrortámadással kell most szembenéznie. A halálos áldozatok miatt kifejeztem együttérzésünket, egyben biztosítottam kollégámat, hogy Magyarország Izrael mellett áll ezekben a nehéz órákban. Őszintén reméljük, hogy sikerül elkerülni a helyzet eszkalálódását, ugyanis egy közel-keleti erőszakhullámnak drámai következményei lehetnek a globális biztonságra.”

 

[popup][/popup]