Szemünk fénye

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Családtagjainkat nem válogathatjuk meg. Tetszik, nem tetszik, őket dobta a kocka. Ha rendetlenek? Ha nem szólnak hozzánk? Ha állandóan dirigálnak? Akkor is ez van.

Olvasópróba (Fotó: Takács Attila)

Éljük az életünket, ők is a magukét, aztán a családi ünnepen ott ülünk a leves fölött, és folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk. A Schwartz család – az Orlai Produkció új előadásában – a szülői házban próbál hű maradni az ősök emlékéhez, vagy túl lenni a kötelező körökön. A görcsösen hagyománytisztelő nővér és három öccse, a pénzügyi zseni, az autista csillagász és a sikeres filmes, felséggel-barátnővel kiegészülve szórakoztató bolondokházát alkot. Mert kinek vaj van a fején, kinek csontváz a szekrényében… De egyikük sem egyszerű eset.

Deborah Zoe Laufer színdarabját Los Angeles-ben mutatta be először a Zephyr Theatre társulata, a FireMused Productions/Deborah Taylor, Lee Sankowich és Harry Cymer produkciójában.
Az Orlai előadásában a darabot Zöldi Gergely fordításában adják, Péter Kata, László Lili, Szamosi Zsófia, Nagy Dániel Viktor, Dékány Barnabás, Pataki Ferenc játszik Szabó Máté rendező irányításával.
[popup][/popup]