Szégyen

Írta: dr. Klein Tibor / Népszava - Rovat: Hírek - lapszemle

Amikor két héttel ezelőtt írtam levelemet az igen tisztelt lapomba arról, hogy Haraszti György lett a Holokauszt Központ igazgatója, aki “véletlenül” aláírt egy szerződést a Veritas-féle céggel, azt gondoltam, hogy a Mazsihisz reagálni fog erre, és válaszol a lapnak, miért a mai napig Haraszti a központ igazgatója. Nem válaszoltak, nem is fognak.

mazsihisz_feliratAzóta sok minden történt. Megkaptam az Új Élet, a Mazsihisz nevével fémjelzett lapot, ahol leírták, hogy befejeződött a “Síp utca” átvilágítása, és Heisler András elnök beszélt az eredményekről. Mit tudtuk meg abból? Egy nagy semmit. Mert az elnök úr kijelentette, hogy elkészült egy jelentés a Mazsihisz meg a Budapesti Zsidó Hitközség átvilágításáról, szó van a 2012 és 2013. év első félévéről, de az eredményekről “idegenek” nem fognak értesülni, mert a Mazsihisz-nek “nem érdeke, hogy médiaszenzációkat szolgáltasson”.

Ebben az esetben, csendesen megkérdezem Heisler urat, hogy mi került az átvizsgálásban több, mint 20 millió forintba? Mire volt szükség egy titkos iratra, ha a több tízezer magyar származású zsidó ember nem tudhat meg erről semmit?

A teljes írás itt olvasható.

[popup][/popup]