Szegedi Csanád kanadai útjáról

Írta: NOL.HU / SZEGEDI CSANÁD - Rovat: Hírek - lapszemle

Kívánom, hogy Szegedi Csanád találja meg saját lelki harmóniáját, de aránytévesztésnek tartanám, ha közéleti hősként tekintenénk rá – nyilatkozta Heisler András a nol.hu-nak, a Mazsihisz elnöke azzal kapcsolatban, hogy a volt jobbikos politikust kiutasították Kanadából.

Heisler András, a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) elnöke a kiutasítással kapcsolatban hangsúlyozta: Szegedi Csanád történetét magánügynek tartja, és nem közügynek.

Heisler_András

Heisler András

Szegei Csanád kalandos kanadai útjáról Facebook-oldalán így számolt be:

A programjaim 90%-át végig tudtam csinálni: találkoztam helyi zsidó vezetőkkel, megnéztem a belvárost, interjúkat adtam, ellátogattam a helyi lubavicsi chabad közösség zsinagógájába, hallgatóként részt vettem egy rövid megbeszélésen,ahol a magyar Oberlander rabbi és a helyi chabad vezető halachikus témákról is beszélgettek. Az előadás sem maradt el teljesen, hiszen délután néhány közösségi tag jelenlétében az eredeti helyszínen felvettük videóra az előadást, amelyet este lejátszottak. Azt nagyon sajnálom, hogy nem találkozhattam az egész helyi zsidó közösséggel, biztos vagyok benne, hogy sok érdekes tapasztalatot gyűjthettem volna be, de összességében pozitív érzések vannak bennem. Tulajdonképpen azokra sem haragudhatok, akiknek a “feljelentése” miatt meghiúsult a közösségi találkozó. Megértem azokat, akik szkeptikusak velem szemben, de jó lett volna hallani az ő véleményüket is.

A teljes cikk itt olvasható, a teljes Facebook-bejegyzés pedig itt.

Címkék:Heisler András, Szegedi Csanád

[popup][/popup]