Szamária: letartóztattak egy terrortámadásra készülő palesztint, balta volt nála

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Hétfő reggel a szamáriai Tapuach-csomópontnál a rendőrök ellenőrzés céljából megállítottak egy gyanús járművet, – tudósít az ujkelet.live, az izraeli rendőrség nyomán.

Forrás: Izraeli rendőrség

A jármű átvizsgálása során egy baltát és egy búcsúlevelet találtak, amelyben a palesztin gyanúsított leírta, hogy bosszútámadásra készül.

A nyomozás kezdeti szakaszában megállapítást nyert, hogy a gyanúsított, egy 22 éves palesztin, a Ramallah melletti al-Bireh lakosa a helyszínen bolyongott, hogy egyedül lévő izraelieket találjon a buszmegállóban és baltával megtámadja őket. A gyanúsítottat kihallgatás céljából letartóztatták.

,,A rendőrség ébersége valószínűleg megakadályozott egy nagyobb támadást” – nyilatkozta a szamáriai rendőrség körzeti parancsnoka. ,,A többi biztonsági erővel együtt eltökélten és professzionálisan folytatjuk az izraeli állampolgárok védelmének őrzését bárhol és bármikor.”

A március 21 óta elkövetett hét halálos terrortámadásban 19 civil valamint rendőr vesztette életét Izraelben és Júdea és Szamáriában.

Teljes cikk

Címkék:baltás támadás, palesztin tizenéves

[popup][/popup]