Szabadon engedték a Cipruson nemi erőszak vádjával letartóztatott izraeli turistákat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A ciprusi rendőrség vasárnap hamis vád gyanújával őrizetbe vette azt a 19 éves brit nőt, aki korábban csoportos nemi erőszak elkövetése miatt tett feljelentést izraeli turisták ellen.

Ez a kép még az izraeli turisták letartóztatásakor készült

A feljelentés nyomán tizenkét, Izraelből érkezett turistát fogtak el a ciprusi hatóságok július 18-án.

Közülük ötöt csütörtökön elengedtek. Heten továbbra is őrizetben vannak, őket is rövidesen szabadon engedik – mondta el egy rendőrségi forrás.

A nő azt állította, hogy a fiatalok a ciprusi Ajía Napa egyik szállodájának szobájában megerőszakolták. A tizenkét izraeli, köztük egyik a nő korábbi partnere, tagadta ezt. Egy helyi rendőrségi forrás megerősítette: nem történt nemi erőszak.

Izraeli híradás szerint három letartóztatottra irányult a vizsgálat, egyikük hívta meg hotelszobájába a nőt. Mindhárom férfi azt állította, hogy a szex beleegyezéssel történt, és mobiltelefonos filmfelvételt ajánlottak fel bizonyítékképpen.

A 12-es izraeli tévécsatorna szombaton azt közölte, hogy a nő állítása szerint ketten lefogták a kezét, hiába kiabált, hogy engedjék el, majd egymás után megerőszakolták, többen megütötték.

A 12-es csatorna más híradásai szerint az elmúlt időszakban több csoportos szexuális támadásról érkezett bejelentés az áldozatok részéről az erre létesített forró drótos telefonokon.

[popup][/popup]