Soros-ellenes kampány: izraeli forrásból is szereztek hozzá információkat

Írta: SCHWARTZ ÁGNES / mno.hu - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle, Külföld

A The Jerusalem Postra hivatkozva a keddi Népszava írta meg,hogy Orbán Viktort korábban olyan, Soros Györggyel kapcsolatos információkkal segítette Eli Hazan, az izraeli kormánypárt, a Likud külügyi igazgatója, amelyeket a magyar kormány fel is használt az év eleje óta tartó Soros-ellenes kampányban.

Eli Hazan izraeli politikai tanácsadó, a Likud párt kommunikációs és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója

November legvégén szervezett ötéves fennállásának alkalmából konferenciát a Tett és Védelem Alapítvány (TEV). A magas szintű találkozón részt vett számos politikus, zsidó vezető és biztonságpolitikai szakértő. Több ismert nevet is találunk közöttük: Latorcai Csaba a Miniszterelnökség államtitkára, Mikola István a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Hann Endre a Medián közvélemény-kutató vezetője, Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő, Köves Slomó pedig az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, a TEV életre hívója. A tanácskozás fő témája a migrációs krízis, a fundamentalista iszlám terrorizmus és az Izrael-ellenesség volt, és a Kormány.hu is beszámolt róla.

A külföldi vendégek sorában volt Eli Hazan, az izraeli kormányzó párt, az Egyesülés (Likud) külügyi igazgatója is, akiről a The Jerusalem Postra hivatkozva a keddi Népszava írta meg,hogy Orbán Viktort korábban olyan, Soros Györggyel kapcsolatos információkkal segítette, amelyeket a magyar kormány fel is használt az év eleje óta tartó Soros-ellenes kampányban. A cikk arról is beszámol, hogy Hazanhoz a magyar zsidó közösségtől eljutottak bizonyos panaszok, miszerint „a Soros elleni támadások szítják az antiszemitizmust”, de ő úgy gondolja, hogy a zsidóság érdekében áll Orbán támogatása. „Vannak antiszemiták Orbán pártjában, és ez gond, de vele szót tudok érteni” – fogalmazott az izraeli politikus.

A 444 megkérdezte a Miniszterelnökséget, hogy tényleg kaptak-e információkat a Likudtól, és pontosan mit. Választ nem kaptak.

Hazan novemberi budapesti látogatásakor interjút adott a Mandinernek, amelyben elmondta, hogy „abszolút támogatja Orbánt Soros ellen, mert Soros katasztrófa, aki el akarja pusztítani a normális világunkat, és új világot akar építeni”. Azt is kifejtette, hogy a Likud tagjaként boldogan segít a magyar kormánynak, mert minden demokratikus eszközzel harcolni kell Soros ellen. A politikus azt is mondta, hogy Orbánt sok szempontból csodálja, mert képes vezetni Magyarországot, de nem ért vele egyet százszázalékosan: „Úgy látom, hogy Magyarországon – és ez csak benyomás – egy szólam van, a társalgás ezt az egy szólamot követi. Úgy látom, nincs is vita.” Az pedig, hogy jövőre a V4-ek Jeruzsálemben fognak találkozni óriási dolog Hazan szerint.

A teljes cikk itt olvasható

[popup][/popup]