Soros alapítványa 220 millió dollárral támogatja a “faji igazságosságért” küzdő csoportokat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az Open Society által felajánlott 220 millió dollár összegű adomány a rendőrségi brutalitás nyomán kirobbant polgári engedetlenségi megmozdulásokban részt vállalt “faji jogvédő csoportokat” segíti – írja a Jerusalem Post.

Soros György / George Soros

Az alapítvány hétfői nyilatkozata szerint 150 millió dollárból különböző afro-amerikai jogvédő szervezetek részesülnek ötéves támogatásban.

„Ezek a befektetések segítik a fekete közösség vezetését abban, hogy újra gondolja politikáját, útját állja a tömeges bebörtönzéseknek, és jobban éljen lehetőségeivel” – nyilatkozta Alex Soros, a milliárdos filantróp fia, az alapítvány társelnöke.

Az ötéves átfutási idő biztosíték arra, hogy a jogvédelem problémája akkor se kerüljön le a napirendről, ha a George Floyd minneapolisi meggyilkolása nyomán támadt mostani események már nem lesznek az érdeklődés középpontjában.

Alex Soros (Fotó: Europress / Dave Kotinsky / Getty Images for Ford Foundation / AFP)

További $70 milliót a helyi önkormányzatok kapnak, hogy vizsgálják felül bebörtönzési politikájukat, továbbá gyakornoki és ösztöndíjak folyósítására diákoknak, és a választók befolyásolásának kiiktatására.

Soros Györgyöt, akinek filantróp kezdeményezéseiben nagy szerepet játszik, hogy holokauszttúlélő, a konzervatív körök gyakran vádolják a társadalom destabilizálásával. Bizonyos támadások antiszemita hangvételűek – írja a Jerusalem Post.

[popup][/popup]