Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel tárgyalt a Mazsihisz elnöke és az országos főrabbi

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Mazsihisz kezdeményezésére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel tárgyalt dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és dr. Frölich Róbert országos főrabbi a napokban a Karmelitában. A megbeszélés napirendjén a Mazsihisz és a kormány között 2000 végén kötött megállapodás felülvizsgálata és megújítása, valamint az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és a Szeretetkórház fejlesztésének kérdése szerepelt.

Grósz Andor, Semjén Zsolt, Frölich Róbert

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, nemzetiség-politikáért és egyházpolitikáért felelős miniszter a hivatalában fogadta múlt csütörtökön dr. Grósz Andort, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökét és  dr. Frölich Róbert országos főrabbit.

A találkozón hangsúlyosan került szóba az a megállapodás, amelyet a magyar kormány és a Mazsihisz írt alá 2000. december 21-én. Az akkori dokumentum kitér a Mazsihisz hitéleti, közcélú és közéletben betöltött tevékenységének állam általi anyagi támogatásával összefüggő kérdésekre, valamint azokra a garanciákra, melyek a jogok és kötelezettségek jóhiszemű gyakorlását hivatottak elősegíteni.

A találkozón a miniszterelnök-helyettes és a Mazsihisz képviselői ezt a megállapodást tekintették át abból a szempontból, hogy aktuálissá vált annak áttekintése és megújítása – fogalmaz a mazsihisz.hu beszámolója. A megbeszélés másik fontos témája a Mazsihisz Szeretetkórházában elkezdődött fejlesztési beruházás befejezéséhez, valamint az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) infrastrukturális fejlesztéséhez szükséges források előteremtésének kérdése volt.

[popup][/popup]