Schwezoff Dávid feljelentést tett a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszere kapcsán

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás és sikkasztás gyanúja miatt feljelentést tett a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszere ügyében Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója – adta hírül az MTI.

Dohany utcai zsinagoga

A fővárosi Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerének kiszervezett működtetésével a gyanú szerint különösen nagy vagyoni hátrány érte a Budapesti Zsidó Hitközséget – közölte a BZSH szombat este.

A Schwezoff Dávid ügyvezető igazgató által meghirdetett vagyonvédelem és tiszta átlátható gazdálkodás megkívánta, hogy “a BZSH egyik legnagyobb bevételét jelentő turisztikai tevékenység körében vélelmezett visszaéléseket” pártatlan nyomozóhatóság vizsgálja ki – közölték.

*

A Heti Válasz október 30-i számában megjelent írás szerint Schwezoff Dávid október 31-ével felbontotta a BZSH szerződését Vadas Verával, a Zsidó Nyári Fesztivált szervező Plaza Szerviz Bt. és a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerét működtető Aviv Travel Kft. tulajdonosával – fűzte hozzá a fenti hírhez az Index.

Az előzményekről a napokban itt írtunk. 

[popup][/popup]