Schmidt Mária bemutatta az emlékhely koncepcióját

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Helyszíni bejárás keretében mutatta be a Józsefvárosi Pályaudvar helyén létesülő emlékhely, a “Sorsok Háza – Európai Oktatási Központ” részletes koncepcióját Schmidt Mária a józsefvárosi önkormányzat képviselő-testületének, valamint a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) vezetőinek – tájékoztatta józsefvárosi önkormányzat szerdán az MTI-t.

schmidtA bejáráson részt vett Fekete György, az MMA elnöke és Kocsis Máté (Fidesz), a kerület polgármestere is – tartalmazza a közlemény.

Eszerint Schmidt Mária, a Sorsok Háza megvalósításával megbízott Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója a bejáráson elmondta: a múzeum koncepciójának elkészítésekor nagy hangsúlyt fektettek a személyes történetek bemutatására, melyeken keresztül a fiatalok megismerhetik a holokauszt áldozatainak tragédiáját.

Kocsis Máté azt hangsúlyozta: bízik abban, hogy a Sorsok Háza megvalósulásával a kerület egy világszínvonalú holokausztemlékhelynek adhat majd otthont, és az üres pályaudvar helyén megnyíló múzeum növelheti a kerület kulturális vonzerejét.

“Józsefváros hagyományosan nagyszámú zsidó közösségnek ad otthont, így bízom abban, hogy a kerületi iskolások, gimnazisták megismerhetik majd az ő történetük egy tragikus részét is a Sorsok Házában” – fogalmazott a közlemény szerint Kocsis Máté.

[popup][/popup]