Savuoti tanulás a másságról, hasonlóságokról, különbségekről

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Bálint Ház éjszakáján.

Képkivágás

Sávuotkor, a Tóraadás ünnepén ismét izgalmas előadások, viták, beszélgetések várják a kicsit másképp bulizókat. Közösségi élmény, boldog és tartalmas kialvatlanság! Velünk lesznek az elmúlt időszak fontos témáinak képviselői, slammesek, közösségépítők, irodalmárok, egyetemi oktatók és civil aktivisták vitatják meg velünk gondolataikat.

Beszélgetünk olyan iskolák képviselőivel, akik mást szeretnének, bemutatjuk, hogyan lehet erősíteni a roma fiatalok önszerveződését és azt is, miért jó, ha sérült és ép gyerekek együtt tudnak játszani a játszótéren. Az előadások között szó lesz arról, hogyan egyeztethető össze az ősi zsidó jog és az egyének sokszínű nemi identitása, mit mond a zsidó törvény a nemváltásról, de azt is a megvitatjuk, hogy helyes-e a zsidó közösséget napjainkban egy különálló csoportként értelmezni, vagy jobb, ha a zsidókat „csak” a magyarság részeként határozzuk meg.

Akik biztosan itt lesznek velünk: Balázs Gábor, Bárány Bence, Basch Péter, Bódi Lóránt, Büchler Tamás, British International School, Budapest, Csengeri Andrea, CSIDER ISTVÁN ZOLTÁN, Darvas István rabbi, Dési János, Eichner Viktor, Gádor Anna, György Péter, Háberman Zoltán, Hidas Piratininga Dorottya, Horányi Gábor, Izraeli Kulturális Intézet / Israeli Cultural Institute, Jászberényi József, Kerényi Kata, László Róbert, K. Horváth Zsolt, Közös Halmaz projekt, Ledniczky Lívia, Ligeti Anna Sára, Lipták Erika, MagikMe – Én is hadd játsszak veled projekt, MORE projekt, Őry István, Polnauer Flóra, Pollák Ariel, Rogers Személyközpontú Óvoda és Általános Iskola, Simon Márton, Sturovics Andi, Szántó T. Gábor, Toronyi Zsuzsa, Török Flóra, Talmud nem csak Nőknek/Talmud not only for Women projekt, Mikor van a tetteknek ideje, ha nem ilyenkor? projekt, Varga Sára, Zöld Kakas Líceum és TE!

RÉSZLETES PROGRAM

web:
www.balinthaz.hu/savuot_a_balint_haz_ejszakaja_2016-06-11
pdf:
www.balinthaz.hu/BalintHaz_savuot_2016junius11.pdf

[popup][/popup]