Saul útja – A gondolattól a világhírig

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Könyvbemutató 2016. március 4., péntek 16.00 órakor az  Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.). A bemutatón Váradi Júliával és a film alkotóival László Ágnes, a könyv szerkesztője beszélget.

saul-utjaEgyedülálló világsiker az Oscar-díjjal megkoronázva!

Nemes Jeles László rendező és alkotótársai sok éven át készültek ennek a különös, egészen egyedi koncepcióval megvalósított filmnek az elkészítésére.

Mi minden kellett ahhoz, hogy a film készítői a holokausztról, elsősorban Auschwitzról egészen új hangon megszólaló, új filmnyelvet teremtő alkotást hozzanak létre? Erről beszélgetett Váradi Júlia a Saul fia készítőivel, Nemes Jeles László rendezővel, Röhrig Gézával, a főszereplővel, Erdély Mátyás operatőrrel, Zányi Tamás hangmesterrel, Rajk László díszlet- és látványtervezővel, Vági Zoltán történész szakértővel, Sipos Gábor producerrel és Havas Ágnessel, a financiális hátteret biztosító Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatójával.

Az interjúkötet a gondolat megszületésétől a világsikerig viszi végig a történetet, valamint a film néhány meghatározó jelenetéről, a forgatás emlékezetes pillanatairól készült fényképeket és eredeti dokumentumfotókat is tartalmaz.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, kérjük, jelezze részvételét az [email protected] címre.

[popup][/popup]