Sarlókkal támadtak a palesztin merénylők izraeli katonákra

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Palesztinok izraeli katonákra támadtak a Nyugati Parton / Ciszjordániában, a katonák megsebesítettek két merénylőt – jelentette hétfőn a Jediót Ahronót című újság online hírportálja, a ynet.

Izraeli katonák (Képünk illusztráció)

Ciszjordánia /Nyugati Part középső részén, Amicháj telepesfalu közelében két palesztin sarlókkal próbált megszúrni izraeli katonákat. A hadsereg közleménye szerint a katonáknak nem esett bántódása, a támadókra lőttek, és megsebesítették őket. A sérült merénylőket kórházba szállították.

Az utóbbi hetekben a térségben többször is merényletet kíséreltek meg palesztinok izraeliek ellen, egy kőtömbbel egy éjszakai razzián fejbe dobott katona belehalt sérüléseibe.

A feszültség azért nőtt a térségben, mert az új izraeli kormány koalíciós megállapodása kilátásba helyezte, hogy Donald Trump béketerve alapján július 1. után kiterjesztik az izraeli fennhatóságot számos ciszjordániai/nyugati parti zsidó településre, valamint a Jordán völgyére.

Ezeket a területeket Izrael 1967-ben foglalta el Jordániától, de a palesztinok jövendő államuk területének tekintik. (MTI)

[popup][/popup]