Róna Tamás a nemzet iránti magasztalódásról

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A közelgő nemzeti ünnep alkalmából Róna Tamás, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke az ellenzék soraiban fellelhető antiszemitizmusról értekezett egy közleményben.

Róna Tamás

A közleményt a kormánysajtó idézi, ekképpen:

Rendkívül aggasztó, hogy az eltemetettnek hitt politikai múlt szélsőséges, antiszemita megnyilvánulásai, jelképei időről időre megjelennek a Jobbik soraiban – mondta Róna Tamás főrabbi. Róna Tamás arra reagált, hogy a Jewish Voice amerikai újság “Régi Jobbik, új palackban” című írásában antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, nevezetesen Z. Kárpát Dániel és társai pártban betöltött vezető szerepéről írt. A közelgő parlamenti választások előtt Róna Tamás aggasztónak tartja azt is, hogy ezek a politikusok az ellenzék közös listáján előkelő helyeken szerepelnek. Így elképzelhető, hogy az antiszemitizmus a balliberálisnak nevezett oldalon képviselethez juthat a magyar Országgyűlésben.

A ZSIMA elnöke szerint a gondolkodó, hívő emberek számára ezek az aggasztó jelenségek még inkább megkérdőjelezik az ellenzéki összefogás őszinteségét és komolyságát. Két nappal nemzeti ünnepünk előtt testet ölt a Szentírás: felelősséggel tartozunk egymásért, és az emberszeretet Mindenható által adott igéje a nemzet iránti magasztalódást várja mindannyiunktól, s nem a széthúzást, ellenségeskedést.

támogatás
Pop up banner1

Címkék:antiszemitizmus, ellenzék, nemzeti ünnep, Róna Tamás

[popup][/popup]