Reuven Rivlin: Jom Kipurkor gyújtsunk gyertyát a koronavírus áldozatainak emlékére!

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Rivlin elnök Jom Kippur előtt arra szólította a zsidókat világszerte, hogy gyújtsanak gyertyát a koronavírus áldozatainak emlékére.

Reuven Rivlin izraeli elnök vasárnap, a 25 órás jom kippuri böjt előtt, felszólította az izraelieket és a zsidó közösségeket a világ minden táján, hogy a koronavírus áldozatainak emlékére is gyújtsanak egy emlékgyertyát.

A Jom Kippur a zsidó naptár legszentebb napja, idén vasárnap naplementekor kezdődik és hétfő este ér véget.

„A koronavírus-járvány és áldozatai arra késztettek, hogy gondoljak azokra, akik életüket vesztették, a halál láthatatlan angyala mellett, amely szörnyű munkáját végzi, amikor elszigetelt sürgősségi helyiségekben elveszi az életeket, anélkül, hogy a családok egy utolsó érintéssel elbúcsúzhatnának tőlük, kezüket fogva, arcukat simogatva. A szeretteknek, a több mint ezer áldozatnak, úgy döntöttem, hogy imát ajánlok és gyertyát gyújtok az emlékükre”.

„I-ten, és Izrael Népe őrizze meg emlékezetében azokat az izraeli lelkeket, akik ebben az évben életüket vesztették a koronavírus miatt. Emlékezzünk azokra az úttörőkre és alapítókra, a holokauszt túlélőkre, a bevándorolt veteránokra, harcosokra és alkotókra, a Tóra hallgatókra és az Úr híveire, zsidókra és arabokra, idősekre és fiatalokra”.

Teljes cikk

Címkék:Jom Kippur, Reuven Rivlin

[popup][/popup]