Részeg turisták zsidóznak vadul a bulinegyedben

Írta: nepszava.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Tartani lehet attól, hogy az antiszemita incidensek nem állnak meg a szóbeli inzultusnál.

képünk illusztráció

Az elmúlt másfél-két évben megszaporodtak, heti rendszerességgel történnek verbális atrocitások a VII. kerületben, az úgynevezett bulinegyedben – nyilatkozta lapunknak az ortodox zsidó vallású Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumi elnöke, volt fideszes önkormányzati képviselő.

Hangsúlyozta, hogy az Erzsébetvárosban békésen élnek együtt a zsidó és nem zsidó magyarok. A szóbeli agressziót erősen ittas turisták követik el. Szabó György nem tudja, melyik országból jönnek, de az biztos, hogy angolul beszélnek. Becsmérlő megjegyzéseket tesznek, kiabálva biztatnak a zsidók meggyilkolására, máskor Heil Hitler!-eznek.
„Valamit tenni kell!” – írta ki Szabó György az Élhető Erzsébetvárosért csoport közösségi oldalára. A Népszavának elmondta, hogy nyilvánvalóan azok az ortodoxok a leginkább kitettek az inzultusoknak, akiknek jól beazonosítható a vallása: kaftánt és kalapot viselnek.
Szabó Györgynél a minap telt be a pohár. Múlt pénteken este a Kazinczy és a Dob utca, szombaton dél körül a Dohány és a Síp utca találkozásánál érte atrocitás. A szombati időpont ne tévesszen meg senkit, az üvöltözve zsidózó turisták már ilyen korán „jól be voltak állva”.
[popup][/popup]