Rabbit gyilkolt a palesztin merénylő

Írta: MTI / Shiri Zsuzsa - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Egy palesztin merénylő késsel megölt egy huszonkilenc éves rabbit Ariel ciszjordániai város mellett egy buszmegállóban, majd elmenekült – jelentette a helyi média hétfőn.

A merénylet helyszíne Arielben

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint egy katonatiszt a támadás szemtanúja volt, autójával üldözőbe vette a palesztin késelőt, el is ütötte, azonban az elmenekült: egy autó felvette és elszállította a helyszínről.

Az izraeli hadsereg nagy erőkkel fésüli át a környéket a merénylő után kutatva. Munkájukat segíti, hogy a támadó hátrahagyta hátizsákját, amelyben személyi okmányokat, váltóruhát, fésűt és mobiltelefon-töltőt is találtak.

A terrortámadás áldozata Itamar Ben Gál, egy négygyermekes rabbi, kórházba szállítása után meghalt. A rabbi Givat-Smúél város jesivájában, vallási iskolájában tanított.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozat családjának, és megígérte, hogy törvény elé állítják a gyilkosság elkövetőjét. “Az izraeli hadsereg és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat üldözi a terroristát vagy terroristákat, és bíróság elé állítjuk őket” – hangsúlyozta. “Teljes mértékben megbízom a biztonsági erőkben, amelyek kiváló munkát végeznek a védelmünk érdekében”- tette hozzá a miniszterelnök.

[popup][/popup]