Prága – merénylet a palesztin nagykövet ellen?

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Belehalt sérüléseibe Jamel al Jamal, prágai palesztin nagykövet a lakásában szerdán délben történt robbanás következtében – közölte a diplomáciai képviselet szóvivője.

prague_firefighters

Tűzoltók a palesztin nagykövet rezidenciájának környékén

A cseh közszolgálati rádió jelentése szerint a lakásban egy ismeretlen eredetű pokolgép robbant fel. A Novinky.cz hírportál úgy értesült, hogy a nagykövet a lakásban elhelyezett páncélszekrényt akarta kinyitni, amikor a robbanószerkezet működésbe lépett.

A robbanás következtében a diplomata állítólag súlyos kéz – és lábsérüléseket szenvedett. Hivatalos jelentés az eseményről egyelőre nincs. Jirina Ernestová, a prágai mentőszolgálat szóvivője újságíróknak megerősítette, hogy a diplomatát délután komolynak tűnő sérülésekkel a központi katonai kórházba szállították, ahol nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

“A robbanás idején a nagykövet és családja tartózkodott a lakásban” – erősítette meg a cseh közszolgálati rádiónak El Fahel, a nagykövetség munkatársa. “Hogy mi is történt pontosan, egyelőre még nem tudjuk” – tette hozzá.

[popup][/popup]