Posta Imréék halállistája

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Mi visz rá teljesen átlagosnak tűnő embereket, hogy halállistákat készítenek? – teszi fel a kérdést a Válasz online oknyomozó riportere. Miért szerepel a listán együtt Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Toroczkai László és Müller Cecília? Hány tagja és hány szimpatizánsa van a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya” nevű szervezetnek?

Posta Imre bilincsben, őrizetbe vételekor (fotó: Pí-kör, Facebook)

Szeptember 11-én, szombaton egy Fejér megyei kis falu tanyáján vidám bográcsozásra, sütizésre és közéleti beszélgetésre gyűlt össze néhány tucat ember. A társaságnak voltak szónokai is, akik Hyde Park Corner-hangulatban mikrofont ragadtak, és a következő nézeteiknek adtak hangot:

  • Magyarországon tervezett zsidó betelepítés, elzsidósítás zajlik;
  • a Mi Hazánk buzi zsidó párt, de igazából fideszes;
  • mert a Fidesz a legcionistább zsidó párt;
  • Ferenc pápa a zsidók pápája, a kereszténységnek nincs köze a magyarsághoz;
  • Magyarországon az ételek és az italok többsége mérgezett;
  • a levegő is mérgezett;
  • az orvosok által beadott injekciók is mérgek;
  • az összes koronavírus elleni oltás méreg.

A rendezvény tetőpontján az egyik szónok felolvasott egy listát, rajta kormánypárti és ellenzéki politikusokkal Orbán Viktortól Toroczkai Lászlón át Gyurcsány Ferencig, más közéleti szereplőkkel (köztük Müller Cecília országos tisztifőorvossal és Szlávik János infektológussal), akikre szenvtelen hangon kimondta a halálos ítéletet. Egyfajta útmutatásként elhangzott, hogy „ha ölnek, öljenek szépen”, illetve „ha nem tudja vesén szúrni, szúrja nyakon”.

A sztori innentől a híradókban folytatódik: a halállistás piknik szónokait szeptember végén a TEK és a Készenléti Rendőrség egyenruhásai bilincsben vitték el, „élet elleni bűncselekmény miatt”. Nem sokkal később végigfutott a sajtón: a 2006-2008 körül a szélsőjobboldali szubkultúrákban nevet szerzett Posta Imréről és köréről van szó, akik a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya” nevében (ezek lényegében ők maguk) szólítottak fel harmincegy személy megölésére.

Teljes cikk

 

Címkék:Posta Imre

[popup][/popup]