Pészach: tízezrek helyett tíz fő imádkozott a Siratófalnál

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A hagyományos pészachi kohanita áldás alkalmából tízezrek szoktak összegyűlni a Siratófalnál. Jeruzsálemben idén még a rendkívüli helyzetre való tekintettel sem maradhatott el az áldás, de csupán a minimálisan szükséges tíz fő jelenlétét engedélyezték. 

Fotó: (Haim Zach/GPO and The Western Wall Heritage Foundation)

A Siratófalnál a Pészach ünnepén tartott hagyományos kohanita áldáson a mai nap az egykori papi törzs férfi leszármazottai közül tízen kaptak engedélyt köztük Shmuel Rabinowitz rabbi és az USA izraeli nagykövete, David Friedman, hogy testüket, fejüket imakendőbe burkolva mindkét kezüket felemelve imát mondjanak Izrael népének békéjéért és boldogulásáért.

Jacob Kornbluh on Twitter

Moments ago: The traditional priestly blessing (Birchat Hakohanim) at the Western Wall on Passover was limited this year to a group of ten kohanim, led by Rabbi Shmuel Rabinowitz and U.S. Ambassador to Israel David Melech Friedman https://t.co/J7Q4PpzT4x

Míg Izrael a koronavírus megfékezése érdekében betiltotta a csoportos imákat, a Siratófal tekintetében engedelyezte, a napi 3 imát 10 zsidó férfi részvételével.

ujkelet.live

Papi áldás a Siratófalnál egy évvel korábban (forrás: Youtube)

Címkék:koronavírus, Papi áldás, Siratófal

[popup][/popup]