Palesztinokat menekít a frissen elnökké választott Erdogan

Írta: Lakner Dávid / vs.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Megkezdi a sebesült palesztinok kimentését a gázai övezetből Törökország. Minderről Erdogan az államfő-választás után tartott beszédében számolt be. A frissen megválasztott államfő szerint egyébként a nemzeti megbékélés korszaka fog beköszönteni Törökországban.

erdogan forrás frontpagemagcom

Tayyip Erdogan török kormányfő (forrás: frontpagemag.com)

A kimenekített palesztinok Törökország segítségével a gázai övezeten túl juthatnak orvosi segítséghez. Korábban Egyiptom és Izrael beleegyezésére vártak a törökök, hogy használhassák a menekítéshez szükséges légi folyosót.

Mint arról korábban írtunk: a vasárnapi török elnökválasztás Recep Tayyip Erdogan kormányfő győzelmével végződött. Beszédében a frissen megválasztott államfő győzelmét a nemzeti akarat és a demokrácia diadalának nevezte. Erdogan pártja ankarai központi épületének erkélyéről tartott beszédében kijelentette: új korszak kezdődik Törökországban, ez pedig a nemzeti megbékélés időszaka lehet. „Hetvenhét millió török elnöke leszek, nem csak azoké, akik megválasztottak” – tette hozzá, és felszólította az őt tekintélyelvűnek és iszlamistának tekintő ellenfeleit, hogy vizsgálják felül álláspontjukat.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]