Palesztináért fognak imádkozni az Ökumenikus világimanapon

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ökumenikus világimanapot tartanak pénteken, amelynek témája idén Palesztina – ezért fognak imádkozni számos magyarországi közösségben is a mai nap folyamán.

A Hetek.hu tudósítása szerint Magyarországon már 39. alkalommal hirdeti meg a Világimanap című eseményt a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT), amely keretében minden évben nehéz helyzetben, régióban élő keresztényekért zajlik imádság világszerte. Az ökumenikus imanapot egyébként 1870 óta tartják világszerte, tavaly például Tajvanra esett a választás.

Idén Palesztina az imádságok célja, erre hivatott felkészítő anyagokkal segíteni a MEÖT, ám ezek között komoly Izrael-ellenes tartalmak is szerepelnek. Az egyik melléklet például egy Powerpoint-os diasorra mutat, amelyben különféle fotók láthatók: az I love Gaza feliratról, az izraeli ellenőrző pontokról, a palesztin területeket elválasztó falakról és az azon szereplő propagandisztikus falrajzokról, illetve egy olyan térképsorozatról is, amely azt hivatott bizonyítani (tévesen), hogy Izrael állama folyamatosan megszállja a palesztin területeket és visszaszorítja az ott élőket.

Ugyancsak a felkészítő anyagok között található a magyarországi palesztin nagykövetség történelmi leirata, amely számos pontatlanságot és hamis tényt tartalmaz a palesztin nép eredetével, és Palesztin ősiségével kapcsolatban. Mint ismeretes, a palesztin nagykövetség nem ítélte el egyértelműen a Hamasz október 7-ei véres mészárlását, az izraeli civilekre irányuló támadásokat egyfajta jogos fegyveres ellenállásnak tekintik.

Dr. Fadi Elhusseini palesztin nagykövet egyébként vendége is lesz a világimanapnak a Hazatérés Templomában megrendezett istentiszteleten.

Hetek.hu

[popup][/popup]