Palesztin párti tüntetők Londonban megrongálták Amy Winehouse szobrát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Palesztinbarát tüntetők a hétvégén megrongálták a néhai zsidó énekesnő, Amy Winehouse szobrát. A londoni Camden Market városrészben található szoborra egy palesztin zászlót ábrázoló matricát ragasztottak a Dávid-csillag fölé.

A méltatlan cselekedet felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon.

Etan Smallman újságíró az X platformon posztolt egy fotót a megrongált szoborról, és azt írta: “London 2024. Ahol egy Dávid-csillagot nem lehet kitenni (még egy halott énekes szobrára sem) anélkül, hogy egy palesztin zászlóval ne takarná el”. Egy másik X-felhasználó azt írta, hogy “Az Amy Winehouse-szobor évek óta háborítatlanul és tisztelettől övezve állt a helyén egészen a mai napig, amikor egy palesztinbarát matricával elcsúfították a zsidó jelképet. Ez durva antiszemitizmus”. Más felhasználók “felháborítónak” nevezték a tettet.

A Campaign Against Antisemitism szóvivője megerősítette, hogy a matricát eltávolították, és hozzátette: “A Dávid-csillagot, a zsidóság jól ismert szimbólumát egy brit zsidó énekesnő szobrán a Palesztin Hatóság zászlajával letakarni antiszemitizmus”.

“Ennyit az “ez csak Izrael kritikája” kifogásról, amit oly gyakran hallunk antiszemitáktól, akik túl gyávák vagy tudatlanok ahhoz, hogy beismerjék, mik is ők valójában” – tette hozzá. “Jelenleg a brit zsidók 69%-a azt mondja, hogy igyekszik eltakarni zsidóságának látható jeleit. Amikor még egy zsidó szobor sem ússza meg, akkor ez meglepő?”.

A Camden Market szóvivője közölte, hogy a matricát azonnal eltávolították, és az esetet jelentették a rendőrségnek.

Ynetnews

[popup][/popup]