Palesztin léggömbös terror Gázából

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Egyhetes szünet után ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket a Gázai övezet határvidékén, Izraelben – jelentette a közszolgálati rádió hétfőn.

Palesztin léggömbös terror

Az Izraelben “léggömbös terrornak” nevezett gázai akciók nyomán hét helyen – településeken, mezőgazdasági művelés alatt álló földeken és természetvédelmi területeken – gyulladtak tüzek.

Az egyik hétfői gyújtogatásban egy emlékmű is megsérült, amelyet egy helikopter-szerencsétlenségben elhunyt katona emlékére emeltek. Egy másik léggömb egy víztározó környékén okozott anyagi károkat.

Jeruzsálem a múlt héten ismét engedélyezte a léggömbökben lévő héliumgáz beszállítását a Gázai övezetbe, mert az orvosi eszközök működtetéséhez is szükséges.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn emlékeztetett arra, hogy a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet a múlt héten a villamosenergia és az ivóvízellátás javítását, az árucikkek behozatalának növelését és a foglalkoztatás bővítését tervezte az Izraellel megkötött megállapodások nyomán.

A Gázai övezetben tavaly tavasz óta indítanak tüzet okozó eszközökkel felszerelt léggömböket és papírsárkányokat Izrael felé. (MTI)

[popup][/popup]