Összecsapások Kelet-Jeruzsálemben, megpróbáltak meglincselni egy zsidó családot

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Továbbra is nagy feszültség uralkodik a fővárosban és a területeken, miután az éjszaka palesztinok százai vettek részt a kelet-jeruzsálemi zavargásokban, petárdákkal lőttek rendőröket és civileket, és megpróbáltak meglincselni egy Beit Hanina közelében autózó zsidó családot.

Forrás: IDF twitter fiók

Erről ír az ujkelet.live. Kora reggel kiújultak az összecsapások Sechem (Nablusz) térségében (Szamária, Palesztin Hatóság területe).

Mi történik: Az izraeli rendőrség a suafati menekülttáborban keresi Udai Tamimi terroristát, aki a Suafat ellenörzőpontnál szombat éjjel megölte Noa Lazar őrmestert és súlyosan megsebesített egy civil őrt. Az izraeli rendőrség rajtaütései és intézkedései heves összecsapásokat váltottak ki a területen.

Mit csinál a rendőrség:

  • átfésülik Suafatot Tamimi után
  • ellenőrzőpontokat állítanak fel – elzárva a terület be- és kilépési pontjait, megzavarva a lakók mindennapi életét
  • fegyveres tisztekből álló csoportokat helyeznek ki a lakosok kihallgatására

Következő lépés:

  • Amir Cohena határrendészet parancsnok-helyettese úgy döntött, hogy 10 tartalékos századot helyez készenlétbe arra az esetre, ha a helyzet tovább romlana.
  • az éjszaka kilenc rendbontót tartóztattak le
  • Beni Gantzvédelmi miniszter egy helyzetértékelésen kiemelte, hogy a közelmúlt eseményeire való tekintettel fokozni kell az offenzív és védekező erőfeszítéseket, valamint a palesztin lakosság tájékoztatását, valamint a közösségi médiában történő terrorizmusra való uszítás megelőzését célzó tevékenységet.

A kelet-jeruzsálemi és szamária feszültségek fényében Jáir Lapid miniszterelnök ma biztonsági helyzetértékelést tart a védelmi és biztonsági szervek vezetőivel.

Teljes cikk

 

Címkék:Izraeli hadsereg, Suafat menekülttábor

[popup][/popup]