Oscar díj az izraeli rövidfilmnek

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az izraeli Guy Nattiv Skin (Bőr) című filmje nyerte el az idei Oscar díjat rövidfilm kategóriában.

A díj különlegessége, hogy amerikai színésznő felesége Jaime Ray Newman volt a producere a filmnek.

“Öt éve érkeztem Izraelből, Istenem… Ez a film az oktatásról szól. Arról, hogy tanítsd jobban a gyerekeidet, “Lajla tov, Izrael” – (Jó éjszakát…) köszönt el héberül a rendező, amint átvette az arany szobrot.

SKIN – A Short Film by Guy Nattiv (Trailer)

A small supermarket in a blue collar town, a black man smiles at a 10 year old white boy across the checkout aisle. This innocuous moment sends two gangs into a ruthless war that ends with a shocking backlash. Directed by Israeli filmmaker Guy Nattiv, this has has been nominated for an Academy Award for best live action short film.

Köszönő beszédében a rendező holokauszttúlélő nagyszüleit idézte. Mint fogalmazott, a holokauszt idején tapasztalt bigott fanatizmus ma is közöttünk él, ez motiválta filmje elkészítésében.

A legjobb film a Zöld könyv lett, Peter Farrelly rendezése, a legjobb rendező Alfonso Cuaron Roma című filmjéért, a legjobb férfiszinész Rami Malek (Bohém rapszódia), legjobb női színész Olivia Colman (A kedvenc), a legjobb idegen nyelvű film a Roma, a legjobb adaptált forgatókönyv díja a Csuklyásoké, a legjobb eredeti forgatókönyv díját a Zöld könyv vihette el.

[popup][/popup]