Oroszország jelezte, hajlandó összehozni egy találkozót Abbász és Netanjahu között

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Mihail Bogdanov orosz külügyminiszter-helyettes közvetítette Moszkva hajlandóságát egy találkozó megszervezése iránt a Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök között, a Palesztin Hatóság polgári ügyekért felelős miniszterével folytatott telefonbeszélgetése során.

Mikhail Bogdanov

„[Bogdanov] kiemelte az orosz hatóságok korábban tett javaslatának aktualitását a [Abbász és Netanjahu közötti] személyes találkozó kapcsán Moszkvában, előfeltételek nélkül”, közölte az orosz külügyminisztérium szombati nyilatkozata a Tass hírügynökség szerint.

Bogdanov megerősítette Oroszország támogatását „a palesztin nép önrendelkezéshez való törvényes jogai mellett, beleértve önálló államának létrehozását az 1967-es határokon Kelet-Jeruzsálem fővárossal, mely békében és jó szomszédságban él Izraellel”.

Abbász kedden kijelentette, hogy felmondja az összes Izraellel és Egyesült Államokkal kötött megállapodást, ideértve a zsidó állammal folytatott biztonsági együttműködést is, Benjamin Netanjahu miniszterelnök annektálással kapcsolatos ígérete miatt.

Csütörtökön a palesztinok hivatalosan is értesítették Izraelt valamint a CIA helyi képviselőjén keresztül az amerikaiakat a döntésről. A CIA volt az egyetlen megmaradt kommunikációs csatorna a Palesztin Hatóság és az USA között.

Teljes cikk

[popup][/popup]