Orbán: Aki bennünket vádol antiszemitizmussal, az maga a modern antiszemitizmus képviselője

Írta: Ny. G./index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Sargentini jelentés elfogadásáról beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott pénteki interjújában.

Orbán és Sargentini (Fotó: index.hu)

Csak a bevándorlás felől lehet nézni a Sargentini-jelentésről szóló szavazást – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában, aki szerint meg vannak számlálva az EP jelenlegi képviselőinek napjai, hiszen májusban EP-választások lesznek. „Soha ilyen fontos EP-választás nem volt, talán nem is lesz” – mondta a kormányfő.

„A bevándorlásról szóló küzdelem dönti el Európa jövőjét. Vannak bevándorláspártiak és -ellenesek. Előbbiek nagy fölényben vannak, ahogyan ezt a szavazati arány is mutatta. A baloldal bevándorláspárti” – mondta Orbán, ezért is lesznek rendkívül fontosak a májusi választások: mert „egy másik EP-re, egy másik jövőre van szükségünk”.

A kormányfő szerint a bevándorlás mellett sok százmillió euróról is szól a vita, mert az Európai Bizottság ilyen összegeket nyújt a Soros-féle és „álcivil szervezeteknek”. „A saját pénzükért is küzdenek.” Ha májusban másmilyen összetételű Európai Bizottság lesz, „akkor ennek a pénznek kampó, lőttek, nincs többé”.

Orbán szerint egyébként a mai modern antiszemitizmus is ezekből a forrásokból táplálkozik, így „a modern antiszemitizmus központja Brüsszelben van”. A kormányfő kijelentette: a Benjamin Netanjahu kormányával szembeni, Izrael állam politikáját kifogásoló nézetek az antiszemitizmus új formáját jelentik, ezt még Emmanuel Macron fogalmazta meg – mondta Orbán kiemelve, hogy ezúttal kész a francia elnökre hivatkozni. A magyar kormány ezért is utasítja vissza, hogy az Izraelt is kritizáló Judith Sargentini antiszemitizmust vessen Magyarország szemére

„Olyan hölgy vádolt bennünket antiszemizitmussal, aki a modernkori antiszemitizmus – az Izrael-ellenesség – egyik képviselője, ez Sargentini, ez az igazság.”

Teljes cikk

Címkék:Orbán, Sargentini

[popup][/popup]