Oppenheimer – új film az atombomba atyjáról

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Christopher Nolan a kétezres évek egyik legünnepeltebb, egyéni hangú filmrendezője, híres az agyrobbantóan csavaros sztorijairól (Memento, Eredet, Interstellar, Tenet), az ő nevéhez fűződnek a minden idők legjobb képregényes-szuperhősös feldolgozásainak számító Sötét Lovag-filmek, de kipróbálta már magát történelmi, háborús eposzban is (Dunkirk). Az atombomba atyjáról szól filmje rövidesen a magyar mozikban is látható lesz.

A címszereplő Cillian Murphy

Új filmje, az Oppenheimer az atombomba születését dolgozza fel – írja a Telex.hu. Julius Robert Oppenheimer (1904-1967) zsidó származású amerikai elméleti fizikus fontos szerepet játszott az első amerikai atombomba kifejlesztésében. Egyike azon fizikusoknak, akiket az atombomba atyjaként emlegetnek.

„Megkockáztatta, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmentse azt” – írják a paradoxonról, mellyel a tudósnak meg kellett küzdenie.

A címszereplő Cillian Murphy mellett az egész szereposztás parádés; a stáblistán felvonul Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Josh Hartnett, Rami Malek, Kenneth Branagh, és Gary Oldman.

Oppenheimer – új, magyar feliratos előzetes

Országis bemutató 2023. július 20. A Christopher Nolan által írt és rendezett Oppenheimer egy IMAX-re forgatott nagyszabású thriller. Berepíti a nézőt abba az izgalmas paradoxonba, amit az a rejtélyes férfi élt át, aki megkockáztatta, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmentse azt. A főszereplők Cillian Murphy mint J.

A film Kai Bird és a néhai Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas könyve, az Amerikai Prométheus: J. Robert Oppenheimer diadala és tragédiája alapján készült, és 2023 egyik legjobban várt filmje, mely július 20-tól látható a mozikban, szinkronizált és feliratos változatban is.

[popup][/popup]